• Cím: 1122 Budapest, Városmajor u. 13. / Telefon: +36 1 308 7140 (nyitvatartási időben) , +36 70 428 4222

  •   

Hagyaték felvásárlás

Ezt a szolgáltatásunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének azzal időt tölteni, hogy több kereskedőt felkutatva hónapokig, vagy évekig árulják ingóságaikat. Mi abban tudunk segíteni, hogy külön választjuk a hagyaték eladható és már eladhatatlan részét (lom). Ajánlatot teszünk arra vonatkozóan, hogy mennyiért tudjuk megvásárolni az értékesebb részt és mennyiért tudja partnerünk lomtalanítani a maradékot. A hagyaték felvásárlással Ön időt takarít meg. Hamarabb tudja kiadni esetleg eladni az örökölt ingatlant.

A hagyaték felvásárlás menete:

Ha Ön szeretné elhozni hozzánk hagyatékát, úgy nem kell mást tennie, mint felhívja munkatársainkat és időpontot egyeztet. Üzletünkben értékbecslőnk várja, aki felbecsüli a hagyaték értékét, majd megegyezés után készpénzzel fizet Önnek.

Amennyiben nincs lehetősége elszállítani hozzánk hagyatékát, akkor mi is el tudunk menni Önhöz. Ebben az esetben értékbecslőnk felkeresi és ajánlatot tesz ingóságaira. Megegyezés esetén készpénzben fizet, és azonnal szállít.

Amennyiben Ön nem készpénzért, hanem árverésre szeretné vinni hagyatékát, akkor is érdemes kapcsolatba lépnie velünk, hiszen aukciós partnereink segítségével a legjobb ajánlatot tudjuk Önnek elérni.

Természetesen, a hagyaték nem minden része értékes. Kérése megszervezzük lakása, háza teljes kiürítését, amelyre garanciát vállalunk.

Miért éri meg ezt a szolgáltatást választania?

  1. A használt ingóságok (könyvek, bútorok, porcelánok stb.) értékesítése évekig is eltarthat. Ebben az esetben Ön készpénzt kaphat azért, hogy kiürítik lakásást.
  2. Önnek nem kell több kereskedővel tárgyalnia, ezt mi megtesszük Ön helyett.
  3. Egyáltalán nem biztos, hogy pl. könyvei eladhatóak, ezzel a szolgáltatással Ön sok időt spórolhat meg és mi vállaljuk a kockázatot Ön helyett.

Hagyaték felvásárlás során az értékbecslő azokat a régiségeket válogatja ki, amelyekre vételi ajánlatot tesz. Ezért a hagyaték felvásárlás egy olyan tevékenység, amelynek segítségével Ön reális képet kap hagyatéka kereskedelmi értékéről.

Fontos, a hagyaték felvásárlás soha nem a tárgyak művészeti, esztétikai, esetleg irodalmi értékét veszi figyelembe, hanem az adott példányok kereskedelmi értékét.

A hagyaték eladása a hagyaték felvásárló nélkül nagyon nehézkes lenne, hiszen Önnek minden egyes tárgynál értékbecslést kellene végeznie. Ezért a hagyaték vételével érdemes egy szakértőt megbíznia, aki egy régiségkereskedés képviseletében elvégzi Ön helyett ezt a tevékenységet.

A hagyaték felvásárlás segít Önnek eladni festményeit, porcelánjait, living-room-527646_640bútorait, valamint a hagyaték felvásárlás során Ön jelentős időveszteséget is elkerül, hiszen az értékbecslő kollégának kevesebb időre van szüksége, hogy reális értéket állapítson meg.

A hagyaték felvásárlás során a felvásárolt könyvek, gyakran régiség, porcelán festmény is egyediségektől függően gyűjtőhöz vagy más felhasználóhoz kerül. A hagyaték felvásárlás lényegében az Ön számára feleslegessé vált értékeket eljuttatja azoknak, akiknek szüksége van rá.

Hogyan történik a hagyaték felvásárlás

Hagyaték felvásárlás során az értékbecslő kategorizálja a teljes hagyatékot. A hagyaték felvásárlás végén, Ön egy ajánlatot kap.

A hagyaték felvásárlásnál kapott ajánlatot az alapján kapja, hogy az értékbecslő a hagyaték hány százalékát tartja továbbértékesítésre érdemesnek. Ez némileg más, mint amikor Ön vásárol, hiszen a hagyaték felvásárláskor az értékbecslőnek előre döntést kell hoznia, hogy tőle milyen régiségeket vásárolnak meg. Ezért a hagyaték felvásárlás üzletileg sok bizonytalanságot hordoz magában.

Érdemes képket küldeni honlapunk segítségével, így hamarabb tudunk Önnel találkozni. Ha kapcsolatban szeretne velünk kerülni, akkor kattintson ide

Mivel végződik a hagyaték felvásárlás?

A hagyaték felvásárlásnak alapvetően két kimenetele van: Ön meg tud egyezni a régiségkereskedés képviselőjével vagy nem. Lényegében Ön a hagyaték felvásárlás végén döntést hoz, hogy tovább árulja-e hagyatékát vagy nem.

Abban az estben, ha nem fogadja el az régiségkereskedés hagyaték felvásárlásnál adott ajánlatát, akkor érdemes azt is mérlegelnie, hogy hagyaték felvásárlás nélkül Önnek mekkora költséget jelentene azok elszállítása.

Mérlegelje azt is, hogy a hagyaték felvásárlás mennyi időt spórolt meg Önnek azzal, hogy nem kellet egyesével utána néznie értékeinek.

Érdemes figyelembe vennie azt is, hogy a hagyaték felvásárlás után az régiségkereskedés még tovább dolgozik a festményekkel, bútorokkal, porcelánokkal, hiszen megtisztítja, hirdeti azokat, hogy megtalálja a azok következő tulajdonosát.

Lényegében a hagyaték felvásárlás egy olyan szolgáltatás, amivel Ön sokat nyerhet.

A hagyaték felvásárlás végén a régiségeket szakszerűen szállítják, hogy a legkevesebb sérülés érje azokat. Gondolja végig azt is, hogy egy lakást órákig pakolnak kollégák. Ha nem lenne a hagyaték felvásárlás szolgáltatás, ezt a munkát is Önnek kellene elvégeznie.

Gyakori kérdések

Mennyit kell fizetnem a hagyaték felvásárlás során, ha nem jön létre az üzlet?

A Németvölgyiantik Kft-nél a hagyaték felvásárlásnál történő értékbecslés díjmentes. Költségét mi álljuk.

Mindent elszállítanak hagyaték felvásárláskor?

Amennyiben ez a kérése, akkor a hagyaték felvásárlás azzal végződik, hogy munkatársaink a teljes hagyatékot elszállítják, igény szerint megszervezik a lomtalanítást, amelyre garanciát is vállalunk.

Azonnal fizetnek hagyaték felvásárláskor?

Igen, ha sikerül megegyeznie a hagyaték felvásárlást végző értékbecslő kollégával, akkor készpénzben fizet Önnek.

Kell-e segítenem a hagyaték felvásárláskor pakolni?

Nem ezt a munkát elvégezzük Ön helyett.